Essentiële oliën bij kinderen

Geuren kunnen een positieve invloed hebben op je gemoedstoestand, je helpen kalmeren en ze kunnen emotionele reacties opwekken.

Denk maar eens aan die vers gebakken appeltaart wat ingezet wordt bij de verkoop van een huis om 'onbewust' een gezellige sfeer te creëren. Of de geur van versgemalen koffie, of pas gemaaid gras. Dit zijn positieve associaties die je kunt krijgen.

Sinaasappel

Een van de veel gebruikte essentiële oliën in de begeleiding van kinderen is ORANGE. Vooral degene die prikkelgevoelig zijn of stress hebben door prestaties zoals toetsen of sportwedstrijden hebben er baat bij.

WAAROM? Deze olie brengt optimisme, luchtigheid, levenslust, warmte en vertrouwen. Het werkt fysiek ontkrampend en geeft mentaal lucht – ook doordat de olie een vrij sterke geur heeft. Het geeft je focus.

HOE?
Aanbrengen kan op verschillende plekken, rond het hart, op de rug of rond de navel. Vraag ook wat je kind wil. Op de binnenkant van de polsen kan ook. Maak dan kleine cirkeltjes op de binnenkant van de pols. Breng het bij voorkeur 's morgens aan om goed de dag te starten.

Lavendel

Lavendelolie kun je gebruiken bij onrust en slaapritmestoornissen voor kleintjes vanaf de geboorte, het biedt veiligheid en vertrouwen. Ook bij grotere kinderen – en volwassenen – werkt het goed, bijvoorbeeld wanneer ze piekeren, zich zorgen maken en gestrest zijn, waardoor ze niet kunnen slapen.

Waarom?
Lavendel is een rust- en ontspanningsbrenger. Paars is een kalmerende kleur en de geur brengt rust. Het is verwarmend, ontspannend en maakt je adem rustiger.

Hoe?
Doe een druppel op je handpalm, wrijf deze over elkaar en breng de warme olie aan op de borst, ribbenkast, hartstreek. Het kan ook op de voeten aangebracht worden als die koud zijn. Breng het vooral aan op een plek die aandacht nodig heeft.

Bij piekeren – dus in het hoofd – kun je de aandacht van je kind uit het hoofd, naar beneden halen door juist de voeten in te wrijven. Bij hartzorgen is het inwrijven van de hartstreek fijn.

100% pure olie van Young Living

Deze toepassingen kunnen enkel met essentiële oliën van Young Living.

Seed to Seal

Bij Young Living staat puurheid en kwaliteit van hun essentiële oliën al meer dan 26 jaar voorop. Zij hebben dan ook, als enige essentieel olie leverancier ter wereld, hun eigen boerderijen (23 stuks in totaal) die overal ter wereld te vinden zijn. Young Living besteedt geen enkel proces uit in de ontwikkeling van hun producten.
Zo kunnen ze - vanaf het begin tot aan het eind van het productieproces - de puurheid en authenticiteit van hun essentiële oliën controleren en waarborgen.

Dit vormt het unieke gepatenteerde Seed to Seal proces dat bestaat uit de volgende vijf stappen:

-Zaad (Seed): Krachtige, effectieve essentiële oliën zijn afkomstig van zaden en planten die worden gecontroleerd op hun vermogen om kwalitatief hoogwaardige essentiële oliën te produceren. De zaden die Young Living gebruikt zijn geselecteerd op hun wetenschappelijk bewezen vermogen om planten te worden met de hoogst mogelijke niveaus van bioactieve stoffen.

-Teelt (Cultivate): Door de teelt op de verschillende eigen boerderijen, heeft Young Living zich het creëren van zuivere, krachtige essentiële oliën helemaal eigen gemaakt. Het bedrijf neemt haar kennis mee over de hele wereld naar zusterboerderijen die werken met hetzelfde Seed to Seal principe, zodat zeker is dat hun groeiprocessen voldoen aan Young Living’s strenge kwaliteitsnormen.

-Destilleren (Distill): Young Living combineert oude en moderne destillatie technieken, bij een lage druk en temperatuur om de heilzame plantaardige grondstoffen van elke geoogste partij te behouden tijdens de eerste en enige destillatie.

-Testen (Test): Elke essentiële olie moet Young Living ’s eigen strenge testen passeren om ervoor te zorgen dat de optimale bioactieve natuurlijke stoffen aanwezig zijn. Young Living gebruikt hiervoor eigen interne laboratoria, aangevuld met controles door derde partijen. Zo wordt geborgd dat er aan de internationale zuiverheid- en potentienormen wordt voldaan en, beter nog, dat deze worden overtroffen.

-Verzegelen (Seal): Young Living voltooit het Seed to Seal proces door elk flesje met etherische olie zorgvuldig af te sluiten en te inspecteren alvorens ze wereldwijd naar hun leden te vervoeren.

Kijk hier voor een beeld
seedtoseal.com

Direct zelf aan de slag met essentiële oliën?

Kun je niet wachten en wil je je NU direct inschrijven om een starterspakket te ontvangen? Dan kan dat via onderstaande link.
Je wordt dan direct lid bij Young Livng en profiteert van geweldige voordelen.

Bel, mail of app me als je een vliegende start wilt maken want ik begeleid je heel graag persoonlijk bij het gebruik van de oliën.

www.youngliving.com
Sensable Coaching
Contactgegevens
Telefoon+31 (6) 46 05 31 71
E-mailinfo@sensable.eu
Adres Cadier en Keer
 nabij Maastricht
Kvk 62384627
IBAN NL42 RABO 0301 7913 25
 
Openingstijden
Maandag19.00-21.30
Dinsdag19.00-21.30
Woensdag19.00-21.30
Donderdag19.00-21.30
Vrijdag9.00-17.00
Zaterdag9.00-12.30
ZondagGesloten
Overige