The Lab of Life

Wil jij leren om van willen doen te maken?

The Lab of Life methodiek is ontwikkeld
en gevalideerd door gerenommeerde
gedragswetenschappers van de Radboud Universiteit Nijmegen.

Uit onderzoek blijkt dat het veranderen van gedrag niet zozeer een kwestie van willen is, maar vooral een kwestie van doen. Hierin schuilt de kracht van The Lab of Life. De methodiek maakt gebruik van de nieuwste wetenschappelijk bewezen technieken voor effectieve gedragsverandering.

Een training die het gat vult tussen willen en doen. Een training die dwars door de weerstand heen beukt, waardoor er een blijvende verandering in gedrag behaald wordt. Dit onderscheidt de training van trainingen die stoppen bij voorlichting, bewustwording, inzicht en goede voornemens: Van willen naar DOEN!

Volwassentraining

Uit onderzoek blijkt dat veranderen niet zozeer een kwestie van willen is, maar vooral een kwestie van doen. De grootste belemmering hierbij is de natuurlijke weerstand tegen verandering.
Zelfs als mensen iets heel graag willen, spelen zich in de hersenen onbewuste processen af, die erop gericht zijn om alles bij het oude te laten. Voor het doorbreken van deze weerstand maakt de methodiek gebruik van wetenschappelijk bewezen psychologische technieken en mechanismen.

Om binnen korte tijd van willen tot doen te komen, heeft Dr. Anschutz (Radboud universiteit Nijmegen) een trainingsmodel ontwikkeld waarmee in vijf groepssessies van 2 uur een blijvende gedragsverandering wordt bereikt.

Om de resultaten te borgen, worden de persoonlijke leerdoelen en vitaliteitsstrategie vastgelegd in een online omgeving, die deelnemers na de training blijven raadplegen.

Mensen weten zelf het best wat ze nodig hebben om lekker in hun vel te zitten. Betrokkenheid en motivatie ontstaan door deelnemers zelf de regie te geven. Omdat wij weten dat autonomie en authenticiteit essentiële voorwaarden zijn om succesvol te veranderen.

Veel trainingen hebben een hoog entertainmentgehalte. Deelnemers zijn na afloop geïnspireerd en oprecht vol goede voornemens. Dit lijkt leuk, maar vaak ebt het enthousiasme echter al snel weg en grijpen deelnemers terug op oude gedragspatronen.

De trainingen van The Lab of Life hebben een oplossingsgericht karakter door te focusen op persoonlijke effectiviteit. To the point en met een blijvend effect.

thelaboflife.com

Jongerentraining

The Lab of Life methodiek helpt jongeren om binnen 5 bijeenkomsten verspreid over 8 weken te komen tot realistische keuzes en dus resultaten door van willen naar doen te gaan. Je bepaalt zelf waar je aan wilt werken en wat je in je leven zou willen veranderen, waar je verbetering in wilt aanbrengen. Zoals beter willen slapen, minder tijd op social media willen doorbrengen, je huiswerk beter willen plannen, tijd willen hebben om te chillen, de keuze om een studie wel of niet af te maken, wel of geen bijbaantje te nemen, wel of geen relatie aan te gaan of te verbreken. Al die keuzes en problemen maar ook zeker de kleinere keuzes kunnen door al dat gepieker tot stress leiden. Daar ga je bij aanvang van de training korte metten mee maken. Je leert om meer grip te krijgen op je leven, durft te vertrouwen op jezelf en krijgt meer energie voor datgene wat jij zelf belangrijk vindt in jouw leven. De nieuwste wetenschappelijk bewezen technieken voor effectieve gedragsverandering zorgen voor succes.


DOELSTELLING
• Verminderen van stress
• Verbeteren van energie-balans (school-privé)
• Meer grip krijgen op je eigen leven
• Vergroten van autonomie (keuzes kunnen maken)
• Vergroten van motivatie en authenticiteit
• Vergroten van flexibel leren denken en omgaan met moeilijkheden


VOOR WIE
Voor alle jongeren van 12 t/m 18 jaar, met name voor jongeren die stress ervaren door alle ‘moetjes’ en keuzes die ze moeten maken in het leven.

Sensable Coaching
Contactgegevens
Telefoon+31 (6) 46 05 31 71
E-mailinfo@sensable.eu
Adres Cadier en Keer
 nabij Maastricht
Kvk 62384627
IBAN NL42 RABO 0301 7913 25
 
Openingstijden
Maandag19.00-21.30
Dinsdag19.00-21.30
Woensdag19.00-21.30
Donderdag19.00-21.30
Vrijdag9.00-17.00
Zaterdag9.00-12.30
ZondagGesloten
Overige